Traian Basescu @ Oracle Innovation

07/2008 971 No Comments

Descriere

Traian Basescu @ Oracle Innovation

Bucuresti, 9 iulie 2008

Traian Basescu a participat la lansarea, in premiera in Estul Europei, a noului program al Oracle Corp. numit “Innovation” care are ca rol sustinerea tinerilor antreprenori romani, a ideilor antreprenoriale ale tinerei generatii si accesul lor la ultimele tehnologii software.

Sorin Mîndrutescu, Country Leader, Oracle România, a anuntat in aceeasi zi semnarea unui Memorandum de intelegere cu Academia Tehnica Militara de sustinere a catedrei de informatica a acesteia.

Traian Basescu, Presedintele Romaniei, si-a afirmat sprijinul pentru programul Oracle Innovation ca model de urmat in diversificarea surselor de finantare ale invatamantului romanesc. “Invatamantul romanesc si cercetarea sunt departe de a indeplini exigentele minimale ale unui sistem educational competitiv la scara europeana. Modernizarea sistemului cunoasterii nu este doar o necesitate, ci si o responsabilitate comuna.Reforma curiculara si finantarea concurentiala asigura pregatirea unei forte de munca competente, insa nu garanteaza si succesul dezvoltarii economice pe termen lung. Reconfigurarea sistemului de invatamant trebuie corelata cu asigurarea mecanismelor care sa permita incadrarea tinerilor absolventi pe piata muncii, iar reforma sistemului de cercetare trebuie insotita de diversificarea surselor de finantare a activitatilor in vederea inovarii, prin parteneriate public privat intre institute de cercetare sau universitati si mediul de afaceri.

Astfel de programe precum cele pe care compania Oracle le-a dezvoltat impreuna cu actorii nationali din educatie au contribuit la diversificarea resurselor sistemului educational si la dinamizarea pietei de munca din Romania. Doresc sa exprim in mod explicit sprijinul institutiei prezidentiale pentru dezvoltarea pe viitor a modelului de business si de parteneriat public privat pe care compania Oracle il consolideaza astazi in Romania. Pe scurt, acest demers incearca sa ii aduca pe romani acasa, unde sa poata lucra in conditii decente, la nivelul calificarii lor” – Traian Basescu, Presedintele Romaniei.

INTERVIURI