Broadband goes mobile /5.07.2006

07/2006 1977 No Comments

Description

Broadband goes mobile /5.07.2006
Adriana BOERSMA RODRIGUEZ: Noi la Ericsson credem că noul val în broadband este că Internetul va deveni mobil. Mai credem că toţi aceşti oameni plecaţi la drum sunt cei care au banii care să determine o explozie în intranet, în Internet, pe care acum o vor aduce pe telefonul mobil. Pentru că ai nevoie de date şi de informaţii când eşti în mişcare, fie că te recreezi acasă cu prietenii sau eşti cu colegii la muncă. Nu trebuie să mergi la un birou să găseşti informaţia de care ai nevoie pe loc. Aşa că sunt total de acord cu Oracle că noile servicii furnizate de ei şi de multe alte companii îşi vor găsi succesul odată ce IP va deveni mobil, iar mobilul va deveni şi fix. Vorbim aici de convergenţă – noi la Ericsson credem foarte mult în această idee. Operatorii mobili vor încerca să intre pe fix, iar operatorii de fix vor încerca să devină mobili. Oracle şi companiile de servicii ca Yahoo şi Google vor intra şi ei pe această piaţă. Pentru unii vor fi clienţi, pentru alţii vor fi furnizori sau competitori, dar până la urmă este vorba de schimbare şi trebuie să învăţăm să îi facem faţă împreună. În final, important este să plasăm utilizatorul final în centrul acestor schimbări, pentru că utilizatorul final este cel care va dicta ce serviciu vrea, când îl vrea şi pentru ce vrea să plătească. Aşa gândim noi la Ericsson.
Cred că cel mai important este utilizatorul final – oamenii tineri, oamenii mai în vârstă. Oamenii înaintează în vârstă, aşa că trebuie să ai servicii diferite pentru generaţia mai în vârstă. Dar tinerii devin tot mai importanţi, pentru că şi ei au proprii bani.
Companii ca Ericsson trebuie să furnizeze soluţii de calitate şi cu bătaie lungă în viitor, care să gestioneze nu numai banda largă fixă, ci şi convergenţa dinspre fix spre mobil şi continuarea, cum a anunţat Vodafone, spre Super-3G şi 4G. Baza este o platformă de calitate, mai ales dacă vei intra în ruralul din România sau în Moldova. Ei nu au nevoie de produse 2G sau de mâna a doua, ci de cea mai bună tehnologie care există. Aici sunt de acord cu Oracle asupra interdependenţelor dintre tehnologie şi PIB.

CONFERINTE