Dr. Robert Epstein: Google&Facebook dominates the Internet and that’s very bad, destroying creativity. Social media are not very creative, but rather focused on making more money

09/2017 2223 2 Comments

Description

Dr. Robert Epstein, Senior Research Psychologist, American Institute for Behavioral Research and Technology (U.S.A), talks about creativity and innovation in a world dominated by technology.

Google&Facebook dominates the Internet and that’s very bad, destroying creativity.

He stated: The Internet is dominated mainly by just 2 companies, Google and Facebook, so social media are not very creative, but rather focused on making more money for them. He also debated about the fact that schools are for fools as he believes the Internet has become the most powerful tool for learning. Also, he considers that the social size of the new technologies is very positive.

About Behaviorism – Skinner

23 September 2017 – Bucharest, Romania
…………………………………………………………..

Pe 23 septembrie 2017, in premiera in Romania, ATCA, in parteneriat cu Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, l-a avut ca invitat pe Dr. Robert Epstein, psiholog american de renume mondial cu contributii semnificative in sfera psihologiei comportamentale.

Dr. Epstein  a sustinut un workshop de dezvoltare personala, concentrandu-se asupra unor concepte precum creativitatea, spontaneitatea, dar si gestionarea eficienta a vietii cotidiene a adultilor. In argumentatia sa se bazeaza pe teoriile lui B. F. Skinner, psihologul cu al carui nume este asociat in general curentul din psihologie numit behaviorism (se axeaza pe modificarea comportamentului prin diverse metode în scopul îmbunătățirii vieții unei persoanei).

Dr. Epstein a studiat la Harvard si este unul dintre cei mai des intervievati si citati psihologi din lume. Cercetarile sale s-au orientat catre teme precum creativitatea, relatiile de cuplu, managementul stresului, parenting, sanatatea mintala, dar si confidentialitatea internetului sau inteligenta artificiala.  El este si fostul redactor-sef al prestigioasei reviste Pshycology Today.  

Cu ocazia workshopului international, ATCA a lansa pe piata din Romania versiunea tradusa si editata în limba romana a lucrarii emblematice “About Behaviorism” semnate de B. F. Skinner.

Asociația de Terapie Comportamentală Aplicată (ATCA) este un ONG care lucreaza pentru a imbunatati viata a 139 de copii cu autism si singura organizatie din Romania care acrediteaza terapeuti ABA (Applied Behavior Analysis) – cea mai raspandita si mai specializata metoda prin care se lucreaza cu persoanele din spectrul autist.

INTERVIURI